Wiatrak serowy – czyli 3 super kanapki
Wiatrak serowy – czyli 3 super kanapki
Człowiek je oczami. Prawda?
Ostatnio gdy biegałam bardzo wiało, czasem przy domach stały wiatraki… no i to co widziałam po drodze zobaczyłam też na swoim talerzu.
Składniki (jeden wiatrak):
· Kilka plastrów oscypka (ważne by był to taki kupiony na bio bazarze lub w „od górala” – nie żaden z supermarketu bo te po prostu smaku nie mają),
· Kilka plastrów sera korycińskiego,
· Kilka plastrów sera koziego (President świetnie się do tego nadaje),
· Wiórki masła (niesolonego),
· 3 kromki chleba na zakwasie z rodzynkami.
Przygotowanie:
Kromki chlebka posmarować masłem (nie za grubo), ułożyć sery. Do takiego wiatraku serowego świetnie pasuje świeżo wyciskany sok albo pyszna kawa.
Komentarze
Prześlij komentarz