TRYB JASNY/CIEMNY

Wiatrak serowy – czyli 3 super kanapki









Wiatrak serowy – czyli 3 super kanapki

Człowiek je oczami. Prawda?

Ostatnio gdy biegałam bardzo wiało, czasem przy domach stały wiatraki… no i to co widziałam po drodze zobaczyłam też na swoim talerzu.

Składniki (jeden wiatrak):

·      Kilka plastrów oscypka (ważne by był to taki kupiony na bio bazarze lub w „od górala” – nie żaden z supermarketu bo te po prostu smaku nie mają),
·      Kilka plastrów sera korycińskiego,
·      Kilka plastrów sera koziego (President świetnie się do tego nadaje),
·      Wiórki masła (niesolonego),
·      3 kromki chleba na zakwasie z rodzynkami.

Przygotowanie:

Kromki chlebka posmarować masłem (nie za grubo), ułożyć sery. Do takiego wiatraku serowego świetnie pasuje świeżo wyciskany sok albo pyszna kawa.

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa