TRYB JASNY/CIEMNY

Rib Eye, Porterhouse, New York Strip, Tomahawk Rib Eye – czyli co jest czym


* źródło The JW Marriott journal, Summer-Fall 2011

Rib Eye, Porterhouse, New York Strip, Tomahawk Rib Eye – czyli co jest czym

Biegacze muszą jeść albo umiarkowanie dużo białka zwierzęcego albo bardzo dużo białka roślinnego. Optymalnie jest by mieszać te dwa rodzaje źródeł białka.

Stek jest świetnym źródłem białka, ciężko go dobrze przyrządzić w domu. Dlatego czasem warto wybrać się do restauracji. I tutaj zaczynają się schody – co wybrać a bardziej co jest czym?!

W Rumuńskim pisemku hotelowym natrafiłam na idealną tablice, która tłumaczy nie tylko to czym jest Rib Eye ale czym różni się od Tomahawk Rib Eye!

Dodatkowo w końcu stała się dla mnie jasna różnica między midium rare, midium i midium well done.

Mając zdjęcie w komórce z tą praktyczną instrukcją obsługi wiem co chce zamówić!

Zdecydowanie well done (choć niektórzy uważają to za bezsens ale ja nie lubię czerwonego mięsa) Rib Eye!

Teraz tylko trzeba zarezerwować stolik!






Komentarze

  1. Ja lubię lekko czerwone mięso.
    Polecam Ci Butchery&Wine.
    Ale to nie jest reklama!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja za stekami nie przepadam ale maja tyle bialka....
    co do B&W masz racje a oprocz miesa maja pyszne dodatki....
    ja jednak wole pisac o tym co jestem w stanie zjesc w domu:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa