8 kwietnia 2016

20 Międzynarodowe Targi Gastronomiczne – Eurogastro – relacja i FOTO

Bardzo się ucieszyłam, że znalazłam się gronie posiadaczy tej niezwykłej książki fot. D.Szymborska


Nie żebym pisała o wydarzeniu, które już minęło, w środę byłam na otwarciu, ale targi trwają jeszcze dzisiaj.

Jubileuszowe edycje są specjalne, tej towarzyszy piękny i bardzo praktyczny album z przepisami. Specjalnie nie piszę książka kucharska, bo to byłoby krzywdzące. To pięknie wydany zbiór ponad 40 przepisów, przygotowanych przez Szefów Kuchni, związanych przez 20 lat z ideą Targów Eurogastro. Część nazwisk bardzo znanych, część mniej, receptury przygotowane bardzo starannie. To jest właśnie jedna z tych książek, które się przegląda i nagle okazuje się, że można by zaznaczyć większość przepisów, jak to „do ugotowania”.


Dbałość o szczegóły - na tym polega dobre gotowanie fot. D.Szymborska

Jedna z wielu prezentacji fot. D.Szymborska


Same Targi to ciekawe miejsce nie tylko dla właścicieli restauracji czy kucharzy. Oprócz przemysłowych narzędzi kuchennych (inaczej gotuje się dla 1000 osób a inaczej dla 2), są degustacje, prezentacje a przede wszystkim można oglądać, sprawdzać i testować zarówno nowinki techniczne (np. piekarniki) jak i produktowe – w tym roku królują panierki.

Przy takich GARACH to można siedzieć godzinami fot. D.Szymborska

Nowości, nowości fot. D.Szymborska

Ilości przemysłowe....fot. D.Szymborska

To nie narzędzia Boba Budowniczego tym się GOTUJE! fot. D.Szymborska


To takie miejsce, gdzie na metr kwadratowy przypada najwięcej kucharzy! Część jest w „cywilu” a część w „strojach galowych”, jest z kim porozmawiać, jest od kogo się uczyć.


Od kilku lat staram się odwiedzać Targi, jeszcze ani razu nie żałowałam wycieczki „za rzekę”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa