TRYB JASNY/CIEMNY

Biobazar w Warszawie i jedzenie w przeszłości

Muzeum Narodowe w Warszawie fot. D.Szymborska



Można w Warszawie zjeść bułkę drożdżową, która smakuje tak jak kiedyś. Poszukiwaczy jedzenia sprzed lat coraz więcej. Na biobazarze spotkamy ludzi po trzydziestce, z dziećmi i lnianymi torbami. Znajdują tutaj smaki sprzed wielu lat. Nie rozumiem tylko tych, którzy upierają się żeby zaparkować pod halami. Stoją w korku, żeby wjechać, czekają potem by wyjechać. Można przejść kilkadziesiąt metrów i zanieść zakupy do auta. Na biobazar trzeba przyjść z listą zakupów, inaczej można się długo szwendać, próbować i zastanawiać się co kupić. To fajne miejsce na Norblinie czynne jest do 16 od 8 rano. Do zobaczenia na zakupach.
A potem do Muzeum Narodowego, a tam targ, jedzenie. A nowa wystawa na piętrze fajna, i dla mnie użyteczna do usystematyzowania wiedzy o Jagiellonach.

Biobazar fot. D.Szymborska

Biobazar fot. D.Szymborska

Biobazar fot. D.Szymborska

Biobazar fot. D.Szymborska

Biobazar fot. D.Szymborska

Muzeum Narodowe w Warszawie fot. D.Szymborska


Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa