Piemont – sery i wino - online
Degustacja serów i wina fot. D.Szymborska |
Piwnica, zapach serów dojrzewających. Do tego wina. Zaczynamy
seminarium "Skarby Piemontu". Nie cierpię czekać. Sala na razie pustawa.
Przychodzę punktualnie a jestem „karana” przez tych, którym się nie śpieszy.
Czekam.
Wzięłam ze sobą laptopa, seminarium umożliwia opisywanie od razu tego co się dzieje. Na degustacji chodzę z kieliszkiem, robię notatki długopisem, i potem (coś czego nie cierpię) muszę je przepisywać.
Wzięłam ze sobą laptopa, seminarium umożliwia opisywanie od razu tego co się dzieje. Na degustacji chodzę z kieliszkiem, robię notatki długopisem, i potem (coś czego nie cierpię) muszę je przepisywać.
Teraz część oficjalna, a ja czekam na sery i wino…..na szkolenie
kulinarne też.
Miło się słucha o tym jak cudowne są sery, wina, wędliny z Piemontu. Uważam, że jedzenia, wina –trzeba spróbować by je poznać. Właśnie się dowiedziałam, że Nutellę produkuje się w Piemoncie. Głodnieję…..
Miło się słucha o tym jak cudowne są sery, wina, wędliny z Piemontu. Uważam, że jedzenia, wina –trzeba spróbować by je poznać. Właśnie się dowiedziałam, że Nutellę produkuje się w Piemoncie. Głodnieję…..
Zaczyna się! Talerz z serami z chorągiewkami.
Oficjalne otwarcie fot. D.Szymborska
Wino do serów fot. D.Szymborska |
Degustacja serów fot. D.Szymborska |
Drugie wino do serów fot. D.Szymborska |
O piemonckiej kuchni napiszę w kolejnym poście. Degustacja serów
pokazała mi, że o serach też można mówić, rozmawiać a nie tylko przegryzać….
Komentarze
Prześlij komentarz