Papardelle ai Funghi Porcini
Papardelle ai Fungi Porcini fot. D.Szymborska |
Grzyby i makaron! Czego mi więcej trzeba, jeszcze trochę parmezanu do
posypania. To kolejny pyszny makaron z warsztatów. I będę go powtarzać, z
pewnością zrobię w domu jak tylko kupię dobre borowiki. Prosty, szybki i
pyszny.
Składniki (dla jednej osoby):
·
Makaron papardelle (75g),
·
Ząbek czosnku,
·
Masło do smażenia,
·
Szalotka posiekana,
·
Borowiki (30g),
·
Śmietana 35% płynna,
·
Natka pietruszki,
·
Parmezan do posypania.
Przygotowanie:
Ponieważ używałyśmy mrożonych borowików najpierw musiałyśmy je przez
chwilę obgotować. Potem pokroiłyśmy je w kostkę. Na maśle usmażyć trzeba
posiekany czosnek i szalotkę. Dodać grzyby, natkę i śmietanę. Wszystko razem
dusić w czasie gotowania wody na makaron. Posolić, dodać pieprzu. Wodę osolić i
ugotować papardelle. Odcedzić, przełożyć makaron do rondla i wymieszać z sosem.
Podawać posypane parmezanem i ewentualnie jeszcze trochę dodać natki. Smacznego
biegowego!
Składniki fot. D.Szymborska |
Mmm, Ty wiesz, co dobre... Śmietanka, makaron i borowiki - wpraszam się na porcję!
OdpowiedzUsuńtrzeba będzie się zmówić:) to może ja wpadnę na śniadanie:)
UsuńZdecydowanie! Można tutaj znaleźć same pyszności;)
UsuńFantástica combinación....me encanta !!!!
OdpowiedzUsuńBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
muchos gracias:) a mi me gusta también:)
Usuń