KONKURS – uważaj na ości – rozstrzygnięty!
Ryby przy wyspie Tabarka fot. D.Szymborska |
Uwaga, uwaga! Nóż do filetowania powędruje do DD. Wkrótce na blogu
zobaczycie zdjęcia z mojego gotowania. Tak jak obiecałam przyrządzę rybę według
zwycięskiego przepisu:
Cytryna,
sól, pieprz, 400g filetu łososia (albo tuszę, ale wtedy musimy wygrać nóż do
filetowania Fiskars;), arkusz gotowego ciasta francuskiego. Ciasto kroimy na
prostokąty ok. 7x5 cm a łososia 3x4cm. Kawałek łososia kładziemy na jednej
połowie kawałka ciasta francuskiego posypujemy szczyptą soli, pieprzu i
skrapiamy cytrynką, drugą połowę ciasta nacinamy trzema pociągnięciami noża i
przykrywamy część z łososiem, brzegi sklejamy, możemy posłużyć się widelcem dla
ładnego wzorka (w razie potrzeby mogę przygotować intrukcję w Paintcie :P)
Wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 25 minut! Voila:) Opisanie
przepisu zajęło mi chyba więcej czasu niż samo przygotowanie;) Polecam z sosem
jogurtowo-koperkowym.
Smacznego
biegowego! I DD powodzenia w nauce filetowania!
Nagrodę
w konkursie ufundowała firma GLOBAL FISH.
Dziękuję! Nie mogę się doczekać Twoich zmagań :)
OdpowiedzUsuńTo ja jeszcze poprosze o przesłanie adresu pocztowego mailem:)
Usuń