2 marca 2016

Wrap z bazyliowym kurczakiem i serem

Może nie najbardziej fotogeniczny ale bardzo smaczny domowej roboty wrap z kurczakiem fot. D.Szymborska


Ja na razie to polecałam hipsterski wrap z szarpanym kurczakiem (TUTAJ), hinduski wrap (TUTAJ) i wrap na szybko z łososiem (TUTAJ). A tutaj pożywna kanapka z aromatyczną bazylią.

Idealne na śniadanie, przekąskę, podwieczorek. Jeżeli wczoraj na kolację jedliśmy makaron z kurczakiem i pesto, zostało trochę kurczaka, albo specjalnie przygotowaliśmy go więcej to taką kanapkę zwiniemy w 5 minut!

Jest tylko jedno ale, trzeba mieć opiekacz, taki jak do panini, grzanek, inaczej nici z tego pysznego wrapu. Tak, tak wiadomo kolejny sprzęt do trzymania w kuchni, do tego niezbyt często używany, jednak warto się w niego zaopatrzyć, bo wrap wynagradza zajmowane miejsce w szafce…..

Składniki (3 sztuki):


·      3 duże pszenne tortillie,
·      150g usmażonego na oliwie kurczaka, mocno doprawionego,
·      75g pesto bazyliowego (domowego),
·      150g sera żółtego (startego na tarce o dużych oczkach).

Przygotowanie:


Rozgrzać opiekacz. W dużej misce wymieszać wszystkie składniki. Spryskać zraszaczem do kwiatków tortillie z dwóch stron, zawinąć wrap i opiec. Przed podaniem przekroić na pół. Smakuje pysznie, daje dużo energii, trzeba tylko uważać, na ściekającą oliwę (z pesto. Smacznego sportowego w ten prawie wiosenny dzień!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa