Wrap z bazyliowym kurczakiem i serem
Może nie najbardziej fotogeniczny ale bardzo smaczny domowej roboty wrap z kurczakiem fot. D.Szymborska |
Ja na razie to polecałam hipsterski wrap z szarpanym kurczakiem
(TUTAJ), hinduski wrap (TUTAJ) i wrap na szybko z łososiem (TUTAJ). A tutaj pożywna
kanapka z aromatyczną bazylią.
Idealne na śniadanie, przekąskę, podwieczorek. Jeżeli wczoraj na
kolację jedliśmy makaron z kurczakiem i pesto, zostało trochę kurczaka, albo
specjalnie przygotowaliśmy go więcej to taką kanapkę zwiniemy w 5 minut!
Jest tylko jedno ale, trzeba mieć opiekacz, taki jak do panini, grzanek, inaczej nici z tego pysznego wrapu. Tak, tak wiadomo kolejny sprzęt do
trzymania w kuchni, do tego niezbyt często używany, jednak warto się w niego
zaopatrzyć, bo wrap wynagradza zajmowane miejsce w szafce…..
Składniki (3 sztuki):
·
3 duże pszenne tortillie,
·
150g usmażonego na oliwie
kurczaka, mocno doprawionego,
·
75g pesto bazyliowego (domowego),
·
150g sera żółtego (startego na
tarce o dużych oczkach).
Przygotowanie:
Rozgrzać opiekacz. W dużej misce wymieszać wszystkie składniki.
Spryskać zraszaczem do kwiatków tortillie z dwóch stron, zawinąć wrap i opiec.
Przed podaniem przekroić na pół. Smakuje pysznie, daje dużo energii, trzeba
tylko uważać, na ściekającą oliwę (z pesto. Smacznego sportowego w ten prawie
wiosenny dzień!
Komentarze
Prześlij komentarz