Hinduski wrap
Z mango, humusem, jogurtem...hinduski wrap fot. D.Szymborska |
Zobaczyłam reklamę tandoori wrap. Czemu nie!? Miłość do wrapów, jest na
szczęście odwzajemniona….ja je uwielbiam o one świetnie smakują.
Wariacja hinduska – super smaczna. Wrap – placek pszenny + ser żółty +
jogurt + domowy humus + sporo filetu z piersi kurczaka z sosem tandoori i
cebulą i papryką.
Zawinięte, zjedzone! Tylko, że następnym razem zastanowię się czy wrap
ma sens w tej hinduskiej wersji… bo pyszny, to jedno ale jakoś tak nie kojarzy
mi się to hinduską kuchnią do końca….
Nic to bez eksperymentów życie jest smutne i nic się nie dzieje a ten
był smaczny tylko nie do końca pasujący do klimatu tej kuchni. Choć z drugiej
strony Indie są na tyle dużym krajem, że wszystko tam można zjeść…na taki wrap
też znajdzie się miejsce….
Składniki (5 wrapów):
Pysznie, egzotycznie fot. D.Szymborska |
·
5 placów pszennych,
·
5 łyżek chutney z mango,
·
500g filetu z piersi kurczaka,
·
400g sosu tandoori,
·
3 cebule,
·
2 papryki (żółta i czerwona),
·
olej, sól, pieprz,
·
5 łyżek jogurtu naturalnego,
·
5 łyżek tartego sera żółtego,
·
5 łyżek domowego humusu.
Przygotowanie:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną
w piórka cebulę i paprykę (w słupki), dodać sos tandoori, wymieszać starannie i
smażyć razem. Rozgrzać patelnię teflonową, podgrzać wcześniej upieczony placek
pszenny, roztopić ser. Ułożyć wszystkie składniki i zawinąć placek. Humus
przygotowywałam według mojego sposobu – przepis TUTAJ.
Wrap? Idę do Ciebie na obiad...
OdpowiedzUsuń