Crossfit na wsi i jednogarnkowe danie
Jednogrankowy makaron fot. D.Szymborska |
Crossfit na wsi oznacza
zgrabienie ½ ha! Od 7.30 do 12.30 więc przyzwoicie długi trening! Potem
wyzwanie – gotowanie obiadu na jednym palniku, mając tylko jeden garnek. Trwa
jakieś 1 ½ godziny. Po takim grabieniu i noszeniu siana smakuje wyśmienicie!
Składniki:
·
4 pomidory (bez skórki – jedno gotowanie wody na
palniku),
·
Puszka tuńczyka w oleju,
·
Ser żółty – z braku tarki krojony w słupki,
·
Makaron (odcedzany przez przykrywkę),
·
Oregano i sól.
Przygotowanie:
Tak jak zawsze z utrudnieniem –
wszystko trzeba robić po kolei bo garnek jeden i palnik jeden!
A jutro przebieżek po Lubelszczyźnie
część kolejna!
w ogóle odkryłam, że po bieganiu wszystko smakuje sto razy lepiej. A taki jednogarnkowiec to pyszny jest! Po pięciu godzinach grabienia ty się ruszysz następnego dnia???
OdpowiedzUsuńMonika