2 sierpnia 2013

Pierogi – ruskie i z jagodami

Pierogi ruskie, ze śmietaną fot. D.Szymborska

Naprawdę lubię dobre pierogi. Tyle, że bardzo, ale to bardzo rzadko je robię bo… to zajmuje pół dnia. Nie umiem zrobić kilkunastu, tylko tak ze 100, żeby sobie zamrozić itp. Dlatego bardzo się ucieszyłam jak na Koszykach pojawiła się pani sprzedająca pierogi domowej roboty. Nie żadna masowa produkcja, bez konserwantów, po prostu podgotowane tak by je podsmażyć na maśle. I tym sposobem na obiad mieliśmy dwa rodzaje pierogów, obydwa ze śmietaną – ruskie i z jagodami. Pycha! Myślę, że co pewien czas będę je kupować, nie za często żeby się nie znudziły, ale pani ma też takie z mięsem….to też trzeb będzie wypróbować.

Pierogi z jagodami fot. D.szymborska

1 komentarz:

  1. Pieróg na pierwszym zdjęciu po lewej ma nawet uśmiechniętą buźkę!

    OdpowiedzUsuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa