|
Pierogi ruskie, ze śmietaną fot. D.Szymborska |
Naprawdę
lubię dobre pierogi. Tyle, że bardzo, ale to bardzo rzadko je robię bo… to
zajmuje pół dnia. Nie umiem zrobić kilkunastu, tylko tak ze 100, żeby sobie
zamrozić itp. Dlatego bardzo się ucieszyłam jak na Koszykach pojawiła się pani
sprzedająca pierogi domowej roboty. Nie żadna masowa produkcja, bez
konserwantów, po prostu podgotowane tak by je podsmażyć na maśle. I tym
sposobem na obiad mieliśmy dwa rodzaje pierogów, obydwa ze śmietaną – ruskie i
z jagodami. Pycha! Myślę, że co pewien czas będę je kupować, nie za często żeby
się nie znudziły, ale pani ma też takie z mięsem….to też trzeb będzie
wypróbować.
|
Pierogi z jagodami fot. D.szymborska |
Pieróg na pierwszym zdjęciu po lewej ma nawet uśmiechniętą buźkę!
OdpowiedzUsuń