TRYB JASNY/CIEMNY

Grzanki z kozim serem i papryką (kuchnia węgierska)

Węgierskie grzanki fot. D.Szymborska
Gulasz był, porkolt też to teraz coś przekąskowo śniadaniowego. Warunkiem udanego śniadania jest wcześniejsze upieczenie papryki. No chyba, że lubimy wstawać naprawdę rano. Przepis na grzanki jest bardzo prosty. 

Papryki kroimy na pół, pieczemy aż skórka będzie czarna. Studzimy i obieramy ze skórki.  Do rozgrzanego piekarnika wkładamy kromeczki bagietki. 

Tostujemy, potem układamy ser kozi. Paprykę kroimy z kostkę i mieszamy ze szczypiorkiem. Układamy na grzance, zapiekamy ponownie. Podajemy ze świeżo mieloną solą morską. Smacznego!

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa