Granat – jak szybko obrać i podać z owsianką
Owsianka z granatem fot. D.Szymborska |
Wyjazd, Blog Forum Gdańsk i owsianki brakowało. Tutaj w wersji prawie
wybuchowej bo z granatem. I odrobiną, no może troszkę więcej niż odrobiną
dżemu!
Bardzo lubię owoc granatu, minusem są pesteczki, które potem można
znaleźć w różnych zakamarkach kuchni. Tutaj podpowiedź dla tych, którzy też
lubią tylko zawsze zastanawiają się jak go obrać żeby było szybko i sprawnie.
Mój sposób jest taki: przeciąć na pół (wzdłuż) i potem łamać w ręce dzięki temu
pesteczki same wypadają, wystarczy tylko oddzielić od białego i przełożyć do
miseczki. Przygotować owsiankę i posypać granatem.
Wybuchowo nie jest ale
bardzo pysznie to i owszem! Miłego wtorku wszystkim!!
Smacznego biegowego!
(u mnie dziś rowerowo…)
taką owsiankę to i ja bym zjadła :D
OdpowiedzUsuń