19 listopada 2013

Granat – jak szybko obrać i podać z owsianką

Owsianka z granatem fot. D.Szymborska
Wyjazd, Blog Forum Gdańsk i owsianki brakowało. Tutaj w wersji prawie wybuchowej bo z granatem. I odrobiną, no może troszkę więcej niż odrobiną dżemu!

Bardzo lubię owoc granatu, minusem są pesteczki, które potem można znaleźć w różnych zakamarkach kuchni. Tutaj podpowiedź dla tych, którzy też lubią tylko zawsze zastanawiają się jak go obrać żeby było szybko i sprawnie. Mój sposób jest taki: przeciąć na pół (wzdłuż) i potem łamać w ręce dzięki temu pesteczki same wypadają, wystarczy tylko oddzielić od białego i przełożyć do miseczki. Przygotować owsiankę i posypać granatem. 

Wybuchowo nie jest ale bardzo pysznie to i owszem! Miłego wtorku wszystkim!! 

Smacznego biegowego!


(u mnie dziś rowerowo…)

1 komentarz:

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa