23 listopada 2013

Kuchnia molekularna – lubię to!

Szybki sposób na wędzenie fot. D.Szymborska
Pierwszy raz kawior z buraków jadłam w Centrum Nauki Kopernik. Dziś było podobnie bajecznie. Standardowe chipsy z ziół (listki maczane w azocie), do tego lody z pomidorów, mozzarelli i guacamole. Pycha! Lubię takie pokazy, atrakcje i nowe smaki. Było też kompaktowe wędzenie – pod przykryciem.


Tym razem kawior był z ananasa a smakował poziomkami. Fajna zabawa. Jak będę miała większą kuchnię to sobie będę azot przynosić.. a co! Molekularny makaron to jest mój plan!!!



Lody z pomidorów, mozzarelli i guacamole fot. D.Szymborska

1 komentarz:

  1. O rany! Zawsze chciałam zobaczyć coś takiego, albo chociaż spróbować!

    OdpowiedzUsuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa