TRYB JASNY/CIEMNY

Kuchnia fusion czyli kotlet z awokado

 
Awokado ze śmietaną i kotlet fot. D.Szymborska
Dziś 1.5h na basenie. Dla mnie to dużo. Dla mojego organizmu też. Coś na szybko przed kolejnymi rzeczami do zrobienia….czyli podgrzany kotlet z weekendu z awokado.

W „skrzynce sycylijskiego rolnika” było (chyba) ze trzy kilo awokado. Część rozdaliśmy ale trochę zostało i to takich super dojrzałych.

Kotlet z kurczaka, wybieganego oczywiście usmażony niby normalnie ale tym razem z mierzoną temperaturą, tak, tak mamy teraz taki termometr – wbija się w mięso i po chwili pokazuje temperaturę miało być 79 (chyba) albo 72 (też prawdopodobne), w każdym razie termometr piszczy jak mięso osiągnie właściwą temperaturę. Dzięki temu smaży się je krócej, do tego potem na tłuszcz pochłania ręcznik papierowy na którym kotlet „dochodzi” i jest zdrowiej i mniej tłusto!

A awokado na szybko – jeden owoc, rozgnieciony widelcem, dodana śmietana (tak z łyżeczkę) doprawione solą i pieprze i już. PYCHA!

Czyli można zacząć odzyskiwać energię bo jeszcze dziś jest bieganie do zrobienia…a dokładniej do wybiegania….ale to później….


Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa