Kawior truflowy z makaronem
Kawior truflowy fot. D.Szymborska |
Nie ma produktów, które by nie pasowały do makaronu! Wszystko pasuje
tylko czasem potrzebne są lekkie modyfikacjie.
Z Włoch przywiozłam kawior truflowy. Aromatyczny, intensywny. Z jajkami
na twardo? Ee tak to można jeść zwykły a czemu by nie z makaronem? Przecież
jadłam w restauracji makaron ze świeżą truflą. A dokładniej próbowałam, bo to
nie ja zamówiłam to danie w berlińskiej-włoskiej restauracji.
Zupełna improwizacja – na szczęście wyszło pysznie bo inaczej żal by
było bardzo połowy truflowego kawioru.
Składniki:
·
Pół słoiczka truflowego kawioru
(około 40g),
·
Makaron,
·
Oliwa (im lepsza tym lepiej),
·
Usmażone kawałeczki kurczaka,
·
Parmezan do posypania.
Przygotowanie:
Makaron z truflowym kawiorem fot. D.Szymborska |
Komentarze
Prześlij komentarz