Białkowy omlet z awokado – czysta energia i biało
Białkowy omlet z awokado fot. D.Szymborska |
Wracam do domu, wracam do przepisów! Tym razem na omlet białkowy z
awokado czyli kwintesencja białka i energii. Ciężko o lepsze połączenie! A do
tego takie smaczne! Jedyny kruczek tkwi w tym, by być w posiadaniu stalowej
patelni, takiej, którą można bezpiecznie włożyć do piekarnika. Wbrew pozorom to
duże ale….ale warto sobie taką sprawić!
Składniki (dla jednej głodnej osoby):
·
2 białka z jajek od wybieganej
kury,
·
1 dojrzałe orzechowe (lub nie)
awokado,
·
sól morska i masło.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. Awokado przekroić na pół, pozbyć się
pestki i obrać ze skórki. Pokroić na plasterki. Masło roztopić na patelni.
Posolić białka, wlać na patelnię, ułożyć awokado. Gdy białko się zetnie, włożyć
patelnię do piekarnika i poczekać, aż omlet dojdzie. Smacznego biegowego!!!!
Bardzo inspirujący artykuł. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńŁadnie to wygląda.
OdpowiedzUsuń