TRYB JASNY/CIEMNY

Białkowy omlet z awokado – czysta energia i biało

Białkowy omlet z awokado fot. D.Szymborska

Wracam do domu, wracam do przepisów! Tym razem na omlet białkowy z awokado czyli kwintesencja białka i energii. Ciężko o lepsze połączenie! A do tego takie smaczne! Jedyny kruczek tkwi w tym, by być w posiadaniu stalowej patelni, takiej, którą można bezpiecznie włożyć do piekarnika. Wbrew pozorom to duże ale….ale warto sobie taką sprawić!

Składniki (dla jednej głodnej osoby):

·      2 białka z jajek od wybieganej kury,
·      1 dojrzałe orzechowe (lub nie) awokado,
·      sól morska i masło.

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. Awokado przekroić na pół, pozbyć się pestki i obrać ze skórki. Pokroić na plasterki. Masło roztopić na patelni. Posolić białka, wlać na patelnię, ułożyć awokado. Gdy białko się zetnie, włożyć patelnię do piekarnika i poczekać, aż omlet dojdzie. Smacznego biegowego!!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa