To się nazywa power na talerzu! Rewelacyjne połączenie pancakes z bekonem. Dwie
ważne uwagi – pancakes nie mogą być na słodko, bekon musi być naprawdę dobrze
wymarzony. Chodzi o to by, paradoksalnie nie było dużo tłuszczu. Dlatego
pancakes (z maślanką) należy przed podaniem położyć na ręczniku kuchennym – dzięki temu usuniemy
niepotrzebny olej. Bekon musi być wytopiony bardzo starannie tak byśmy nie
jedli tłuszczu tylko mięso. Przepis na pancakes TUTAJ.
Oneginetatopa.blogspot.com jest pierwszym w Polsce blogiem, który przedstawia przepisy kulinarne przygotowywane z myślą o osobach aktywnych fizycznie – biegaczach i triathlonistach. Prowadzę go z pasją, jestem certyfikowanym Triathlon Coach, żeby o jedzeniu i sporcie pisać i wiedzieć więcej ukończyłam kurs dietetyki sportowej (e-learning), gotowania (eHarvard), przeciwdziałania kontuzjom (eMcGill). Biegle mówię po angielsku i hiszpańsku, uwielbiam gotować, a sport ma coraz mniej dla mnie tajemnic.
O rany... Chyba bałabym się tego spróbować :D
OdpowiedzUsuńeee serio warto! to do siebie pasuje:)
UsuńWygląda zachęcająco.
OdpowiedzUsuńDaje siłę do działania w Poniedziałek!
dietetyczne to nie jest ale jakie pyszne:)
Usuń