Capraccio z buraków z twardym kozim serem i rukolą
Pysznie, elegancko fot. D.Szymborska |
Rewelacja! Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje! A cały sekret tkwi
w tym….by buraki były jak najcieniej pokrojone! Carpaccio to carpaccio!
Przygotowanie – 10 minut, efekt niezapomniany!
Dla singla przepis przedstawia się następująco:
Super przystawka fot. D.Szymborska |
·
Jeden ugotowany burak, MUSI być
zimny, z lodówki,
·
2 garście umytej rukoli (25g),
·
ser kozi,
·
twarożek,
·
orzechy włoskie,
·
ocet winny (dowolny) lub sok z
cytryny,
·
oliwa,
·
sól i pieprz.
Przygotowanie:
Ugotowany, zimny burak pokroić na tarce tak by plasterki były jak
najcieńsze. Rukolę umyć i starannie wysuszyć (ja używam do tego obrotowej
suszarki), ser kozi pokroić w trójkąty, twarożek ułożyć w łódeczki. Dodać
orzechy włoskie, skropić octem i oliwą, doprawić. Serwować jako przystawkę.
Superowe:)
OdpowiedzUsuń