26 października 2014

Capraccio z buraków z twardym kozim serem i rukolą

Pysznie, elegancko fot. D.Szymborska


Rewelacja! Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje! A cały sekret tkwi w tym….by buraki były jak najcieniej pokrojone! Carpaccio to carpaccio! Przygotowanie – 10 minut, efekt niezapomniany!

Dla singla przepis przedstawia się następująco:



Super przystawka fot. D.Szymborska


·      Jeden ugotowany burak, MUSI być zimny, z lodówki,
·      2 garście umytej rukoli (25g),
·      ser kozi,
·      twarożek,
·      orzechy włoskie,
·      ocet winny (dowolny) lub sok z cytryny,
·      oliwa,
·      sól i pieprz.

Przygotowanie:


Ugotowany, zimny burak pokroić na tarce tak by plasterki były jak najcieńsze. Rukolę umyć i starannie wysuszyć (ja używam do tego obrotowej suszarki), ser kozi pokroić w trójkąty, twarożek ułożyć w łódeczki. Dodać orzechy włoskie, skropić octem i oliwą, doprawić. Serwować jako przystawkę.

1 komentarz:

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa