Kisz jarmużowi bez ciasta – OSTRZEGAM!!!
Tak też bywa - niejadalny kisz jarmużowy fot. D.Szymborska |
Wyrzuciłam do śmieci: 6 białek, 2 jajka, 500g
jarmużu, jedną mozzarellę (Buffalo), przyprawy…..
Kisz jarmużowi zapowiadał się świetnie,
przepis też wydawał się okej. Bez glutenu, dużo białka, ulubiony jarmuż....
Po 45 minutach pieczenia, zrobiłam zdjęcie
przed podaniem, nałożyłam na talerze, kisz ślicznie pachniał ale niestety był
niejadalny.
Dawno czegoś tak niedobrego nie wyciągnęłam z
piekarnika. Przepis z Książki Kucharskiej dla Aktywnych Matta Fitzgeralda.
Wcześniejsze przepisy brzmiały podobnie sensownie i były pyszne, ten przepis
tylko dobrze brzmiał, bo efekt był "zaskakujący".
Nie miałam pomysłu i wydaje mi się, że nie
dało się już nic z tym zrobić, ot coś do wyrzucenia do śmieci.
Nie cierpię
wyrzucać jedzenia, podobnie jak wściekam się jak tracę na coś czas. A dziś
jedno i drugie…
Współczuje :(
OdpowiedzUsuńO no rzeczywiście szkoda ;-/
OdpowiedzUsuń