Krem cytrynowy/mleko kokosowe/puder krewetkowy/żel/kolendra
Zupy to fotogeniczne nie są...za to smaczne! fot. D.Szymborska |
Ugh. To nie jest mój ulubiony zapis w restauracyjnym menu. Wręcz
przeciwnie, nie rozumiem tej mody – jak sobie mam wyobrazić danie? A zupa
cytrynowa o aromacie krewetek, brzmi źle? Moim zdaniem dużo lepiej!
Dwie/3 dziś prezentowało nowe menu. Zupa przypadła mi szczególnie do
gustu. Była dość ostra, aromatyczna i rozgrzewająca – czyli taka jak powinna
być jesienią!
Kuchnia za szybą....wszystko widać, nawet jak Szef Kuchni coś podjada....fot. D.Szymborska |
W tej restauracji nie ma jednego szefa kuchni, jest dwóch, równorzędnych
– Marek Kropielnicki i Michał Muśnicki. Panowie znają się od lat, są myśliwymi,
a od niedawna razem gotują.
Teraz pozostaje poprosić o przepis i poczekać, jak zadziałało z jedną
restauracją to mam nadzieję, że zadziała z kolejną!
:D :D :D jaki żel w tej zupie??
OdpowiedzUsuńnie mam pojęcia, jak dostanę przepis to się wiedzą podzielę :)
Usuńautentycznie ciekawa tego jestem :)
Usuńbędę informować...na razie zero odzewu :(
UsuńA można u nich zjeść dziczyznę czy sarninę? Skoro razem polują :)
OdpowiedzUsuń