TRYB JASNY/CIEMNY

Krem cytrynowy/mleko kokosowe/puder krewetkowy/żel/kolendra

Zupy to fotogeniczne nie są...za to smaczne! fot. D.Szymborska


Ugh. To nie jest mój ulubiony zapis w restauracyjnym menu. Wręcz przeciwnie, nie rozumiem tej mody – jak sobie mam wyobrazić danie? A zupa cytrynowa o aromacie krewetek, brzmi źle? Moim zdaniem dużo lepiej!

Dwie/3 dziś prezentowało nowe menu. Zupa przypadła mi szczególnie do gustu. Była dość ostra, aromatyczna i rozgrzewająca – czyli taka jak powinna być jesienią!


Kuchnia za szybą....wszystko widać, nawet jak Szef Kuchni coś podjada....fot. D.Szymborska


W tej restauracji nie ma jednego szefa kuchni, jest dwóch, równorzędnych – Marek Kropielnicki i Michał Muśnicki. Panowie znają się od lat, są myśliwymi,  a od niedawna razem gotują.


Teraz pozostaje poprosić o przepis i poczekać, jak zadziałało z jedną restauracją to mam nadzieję, że zadziała z kolejną!

Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa