TRYB JASNY/CIEMNY

Bombaj Masala – hinduska restauracja w Warszawie


Czekadełka w Bombaj Masala fot. D.Szymborska

Bardzo lubię kuchnie hinduską. Mam taką ulubioną restaurację w Berlinie, nazywa się Zaika. Zawsze zaskakuje mnie nowymi smakami. W Warszawie też da się zjeść w stylu hinduskim. Restauracja Bombaj Masala, biurowy budynek, a w nim bardzo sympatyczna sala, miła obsługa i dobre jedzenie. Dobre, nie rewelacyjne, nie zniewalające, po prostu smaczne. Uwielbiam wszelkiego rodzaju czekadełka – tutaj to chlebki i pyszne sosy. Potem zupa – moja miłość do zup jest ogromna. Poprosiłam o taką mniej ostrą z owoców morza – była pikantna ale „na spokojnie”. (sea food shorba). Na drugie też w rybnym klimacie – karmazyn w sosie pomidorowym z kolendrą i mleczkiem kokosowym. Do tego chlebki z pieca tandoor. To był dobry obiad. Co nie zmienia faktu, że wolę Zaikę ale do niej dalej a do tej warszawskiej restauracji daleko nie mam. 

Czekadełka fot. D.Szymborska

Zupa z owoców morza fot. D.Szymborska
Pyszna ryba w sosie - karmazyn fot. D.Szymborska
Chlebki z pieca fot. D.Szymborska





Komentarze

  1. hmm. zaciekawiło mnie to. w trójmieście mamy Taj-Mahal i najwyraźniej to już jest ten czas, żeby się tam wybrać i sprawdzić te smaki :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa