Sposób na pyszną jajecznicę ze skwarkami
Jajecznica ze skwarkami fot. D. Szymborska |
Nie przepadam za tym jak bieg jest po południu. Ciężko mi wtedy
„wyliczyć” co kiedy powinnam zjeść. Dziś Praska Dycha – biegnę w zawodach
otwartych więc start o 16.40. Taka godzina nito-nito. Dlatego zwykłe śniadanie
i jakaś przekąska w czasie dnia żeby nic nie leżało w brzuchu.
Dziś na talerz trafiła super pyszna jajecznica. Niedawno rozpisywałam
się o omletach, o nowej stalowej patelni. Dalej same zachwyty! Jajecznica też
pyszniejsza! Do tego dzięki małym zmianom jest jeszcze lepsza! Najpierw trzeba
wytopić skwarki. Potem wylać tłuszcz a skwarki odcedzić na sitku. Następnie na
maśle zrobić jajecznicę – oczywiście z jajek z 0 lub 1. Gdy jajecznica jest już
prawie gotowa dodać do niej odcedzone skwarki. Podawać z chlebem i kubkiem
gorącej kawy! Power śniadanie! Smacznego biegowego!
Pamiętacie o konkursie prawda? TUTAJ
Komentarze
Prześlij komentarz