TRYB JASNY/CIEMNY

Sposób na pyszną jajecznicę ze skwarkami

Jajecznica ze skwarkami fot. D. Szymborska

Nie przepadam za tym jak bieg jest po południu. Ciężko mi wtedy „wyliczyć” co kiedy powinnam zjeść. Dziś Praska Dycha – biegnę w zawodach otwartych więc start o 16.40. Taka godzina nito-nito. Dlatego zwykłe śniadanie i jakaś przekąska w czasie dnia żeby nic nie leżało w brzuchu.
Dziś na talerz trafiła super pyszna jajecznica. Niedawno rozpisywałam się o omletach, o nowej stalowej patelni. Dalej same zachwyty! Jajecznica też pyszniejsza! Do tego dzięki małym zmianom jest jeszcze lepsza! Najpierw trzeba wytopić skwarki. Potem wylać tłuszcz a skwarki odcedzić na sitku. Następnie na maśle zrobić jajecznicę – oczywiście z jajek z 0 lub 1. Gdy jajecznica jest już prawie gotowa dodać do niej odcedzone skwarki. Podawać z chlebem i kubkiem gorącej kawy! Power śniadanie! Smacznego biegowego!
Pamiętacie o konkursie prawda? TUTAJ

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa