|
Nachos zapiekane z mozzarellą fot. D.Szymborska |
Cóż, zasługi gotującego w tym nie ma. Jednak smak taki dobry, że
uważam, że warto polecać ich zakup. Szybko, umiarkowanie zdrowo, wegetariańsko
a w okrojonej wersji nawet wegańsko. Lubię humus, choć w domu sama go nie robię
a ten kupny w Polsce bywa średnio smaczny. Pamiętam smak pysznego humusu w
Jerozolimie, super kanapki z humusem w kibucu…. Smak ciecierzycy z sezamową
pastą kojarzy mi się z ciepłem, słońcem i duchotą. A dziś chłodno w Warszawie.
A humus bardzo mi smakował. Trójsmakowy w plastikowym opakowanku, pierwszy
neutralny, drugi o smaku suszonych pomidorów, a trzeci o aromacie kolendry z
cytryną. Pewno z limonką byłby lepszy. Porcja nie duża – 210g – na 4 osóby, jak
do tego dołożymy nachos zapieczone w piekarniku z mozzarellą. Z kaloriami to jest trochę problemu, bo tak
jak humus to około 320kcal na 100g tak nachos to już inna kaloriowa bajka. W
każdym razie było smacznie, zmywania nie zbyt wiele. A kurki będą jutro…. Czyli
nowy tydzień fajnie się zacznie!
|
Wegański humus (whomus?) fot. D.Szymbroska |
|
Zapiekane z mozzarellą nachos fot. D.Szymborska |
wygląda smacznie, szczególnie te sosy, umm :)
OdpowiedzUsuńto prawda humus wyborny:)
Usuń