10 września 2013

Sałatkowy poranek – caprese z grecką bazylią

Caprese z grecką bazylią fot. D.Szymborska

Monotematycznie z tą bazylią. Do wszystkiego kwiatki i listki. Bo to nie jest zwykła bazylia. Grecka. Smakuje i podobnie i inaczej. Dlatego teraz jako dodatek do caprese. Dopóki są dobre pomidory to jest to  moja ulubiona sałata! Do tego bagietka na zakwasie i jest energia! Smacznego biegowego wszystkim!

3 komentarze:

  1. Klasyczne i pyszne połączenie. :) Zapraszam w odwiedziny do mojej studenckiej kuchni. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie tak:) choć dzięki greckiej bazylii smakuje wyjątkowo:)

      Usuń
  2. Cudne te listki, takie malenkie... A caprese - najchetniej z mozzarella di bufala - uwielbiam, bez wzgledu na pore dnia.

    OdpowiedzUsuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa