22 września 2013

Nowa gwiazda Kamis?

Nagrywamy fot. Ekscentryczny Parowar

Się zobaczy. Na materiał filmowy muszę jeszcze poczekać. A było tak. 12 osób. Kilka zrezygnowało z występów przed kamerą bo…no właśnie nie było za łatwo. 

Najpierw wprowadzenie – światło, dźwięk, dramaturgia inna niż przypalenie ziemniaków. A potem wio do czytania z promptera. Nie było czasu na przygotowanie, nieznany tekst. Jak łatwo się domyślić to był przepis…. 

Ja trafiłam na lasagne ze szpinakiem i cukinią. Przepis suchy, i średnio smaczny, więc odrobinę zmieniłam, na ile się dało bo linijki znikały na prompterze bardzo szybko. Potem było spotkanie z tymi co na filmikach kulinarnych znają się najlepiej – zarówno producenci jak i ci, którzy robią to na co dzień. Świetne seminarium. Czy nauczyłam się dużo? Zobaczycie przy kolejnych filmikach! A jak tylko będę miała materiał „obrobiony” przez Kamis to się pochwalę. Podobno ma być szałowo – po to było zielone tło, żeby w postprodukcji wszystko zaaranżować.

A to co wiem na pewno, to, że nie lubię jak mi mikrofon spada bo wtedy nie tylko muszę uważać na to co czytam ale też poprawiać słuchaweczkę w uchu…

Studio nagrań fot. D.Szymborska

Przygotowania do nagrania fot. Ekscentryczny Parowar

Przygotowania do nagrania fot. Ekscentryczny Parowar

2 komentarze:

  1. serce mi waliło kiedy stanęłam przed tym prompterem :) w życiu nie miałam takiego stresa przed kamerami bo w sumie mam wprawę :) ps. miło było poznać

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) dużo emocji ale też dobrej zabawy! mi też było bardzo miło z Tobą się spotkać:) a rowerowe szaleństwo....ehhh

      Usuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa