Kanapka śródziemnomorska z figami (bezglutenowa)
Pysznie i ślicznie, czyli tak jak powinno być! fot. D.Szymborska |
Uwielbiam figi! Znajome blogerki śmieją z mojej pasji do obierania ich
ze skórki, ot uważam, że obrana figa jest smaczniejsza, nie ma nawet nutki goryczy
jest doskonale słodka, rozpływa się ustach!
Mój stosunek do wafli ryżowych się zmienia, jeszcze kilka miesięcy temu
zarzekałam się, że ja tektury jeść nie będę. I nie jadłam. Ostatnio trafiłam na
wafle z dodatkiem słonecznika – uff to nie jest tektura tylko smaczny „podkład”
pod kanapkę.
Moja śródziemnomorska kanapka składa się z wafelka ryżowego (tego ze
słonecznikiem, który smakuje dobrze), figi obranej ze skórki i orzechów
włoskich. Śpieszyłam się więc orzechów nie uprażyłam, ale tak zamierzam zrobić
następnym razem.
Jemy oczami, i taka kanapka tak ślicznie wygląda, dobrze smakuje i daje
sporo energii. Jeden wafelek to 18kcal, więc całkiem dietetycznie tylko od nas
zależy co na nich ułożymy, wiadomo, że taki z kremem orzechowym to już
niskokaloryczny nie będzie….
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńi świetnie smakuje :)
UsuńGratki, a figi uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńdzięki :) ja też przepadam za figami i TERAZ jest sezon :)
Usuń