TRYB JASNY/CIEMNY

Hinduski wrap

Z mango, humusem, jogurtem...hinduski wrap fot. D.Szymborska


Zobaczyłam reklamę tandoori wrap. Czemu nie!? Miłość do wrapów, jest na szczęście odwzajemniona….ja je uwielbiam o one świetnie smakują.

Wariacja hinduska – super smaczna. Wrap – placek pszenny + ser żółty + jogurt + domowy humus + sporo filetu z piersi kurczaka z sosem tandoori i cebulą i papryką.

Zawinięte, zjedzone! Tylko, że następnym razem zastanowię się czy wrap ma sens w tej hinduskiej wersji… bo pyszny, to jedno ale jakoś tak nie kojarzy mi się to hinduską kuchnią do końca….

Nic to bez eksperymentów życie jest smutne i nic się nie dzieje a ten był smaczny tylko nie do końca pasujący do klimatu tej kuchni. Choć z drugiej strony Indie są na tyle dużym krajem, że wszystko tam można zjeść…na taki wrap też znajdzie się miejsce….

Składniki (5 wrapów):




Pysznie, egzotycznie fot. D.Szymborska


·      5 placów pszennych,
·      5 łyżek chutney z mango,
·      500g filetu z piersi kurczaka,
·      400g sosu tandoori,
·      3 cebule,
·      2 papryki (żółta i czerwona),
·      olej, sól, pieprz,
·      5 łyżek jogurtu naturalnego,
·      5 łyżek tartego sera żółtego,
·      5 łyżek domowego humusu.

Przygotowanie:


Filet z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę i paprykę (w słupki), dodać sos tandoori, wymieszać starannie i smażyć razem. Rozgrzać patelnię teflonową, podgrzać wcześniej upieczony placek pszenny, roztopić ser. Ułożyć wszystkie składniki i zawinąć placek. Humus przygotowywałam według mojego sposobu – przepis TUTAJ.

Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa