12 lutego 2013

Kreatywne gotowanie - The flavour Thesaurus




Przydługi tytuł: The flavour Thesaurus Parings, recipes and ideas for the creative cook, to rewelacyjna książka a bardziej spis smaków. Niki Segnit pisze do The Times, mieszka w Londynie i miała rewelacyjny pomysł – stworzyła matrycę smaków. The flavour Thesaurus to nie jest książka do przeczytania „na raz” to jest coś do czego się zerka, gdy „czegoś” brakuje naszemu daniu. Zaskakujące kombinacje produktów, smaków, coś co intuicyjne nie jest dla Niki jest wyzwaniem smaku. Świetna książka. Do tego tak śliczne wydana, że idealnie nadaje się na prezent. Moim zdaniem niezbędna w kuchni, jeżeli zależy nam na odejściu od nudy i przewidywalności naszych dań. Uwaga, książka została przetłumaczona z angielskiego na: niderlandzki, niemiecki, włoski, hiszpański, portugalski, litewski, tajski, szwedzki i francuski.

ps. uważam, że to bardzo przydatna książka dla enologów!

1 komentarz:

  1. ale super pomysł na książkę. :) można ją kupić w Polsce?

    OdpowiedzUsuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa