21 stycznia 2014

Gryzełka, kozi, z jałowcem, z kminkiem…

Deska polskich serów fot. D.Szymborska
Na kolacji sylwestrowej w Krakowie (Ancora) jednym z dań były sery zagrodowe z miodem. Pycha. A u mnie istne serowe szaleństwo. To wszystko po Biobazarze. Dwa kozie sery – klasyczny i z jałowcem. Do tego zwykle krowie, starzone i nie…i chleb na zakwasie. Najprostsze jedzenie ale zdecydowanie nie najtańsze. Oprócz burgerów to drugi mój „występek” w kwestii jedzenia pieczywa. Na obiad będzie sałata a na kolację węgle czyli makaron….

Sery z chlebem na zakwasie fot. D.Szymborska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa