Białkowy omlet z awokado 200kcal
Power śniadanie fot. D.Szymborska |
Od poniedziałku to będą duże zmiany w tym co jem, ale o tym w
poniedziałek. Dziś białkowy omlet z awokado. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę
i co najważniejsze można użyć twardego awokado. Oczywiście im bardziej dojrzałe
tym lepiej ale z racji tego, że omlet dopiekam w piekarniku to nie jest to tak
istotne!
40 kcal z dwóch dużych białek kurzych, odrobina masła – 30kcal i
awokado około 100kcal czyli około 200kcal na talerzu!
Składniki:
·
2 białka,
·
½ awokado – pokrojonego w
plasterki,
·
odrobina masła,
·
sól morska.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. Roztopić odrobinę masła na żelaznej
patelni. Wlać białka i ułożyć awokado. Odczekać aż białko się zetnie i włożyć
patelnię do piekarnika. Podawać ze świeżo mieloną solą morską! Pycha
mmmm... z takim przepisem zapowiada się piękna sobota! pycha!
OdpowiedzUsuń