23 sierpnia 2014

Tosty francuskie z pieczarkami

No bo nie lubię jak się coś marnuje....fot. D.Szymborska


Nie cierpię wyrzucać rzeczy z lodówki, nie lubię marnować jedzenia. To wymyślam co z czym połączyć. Nie zrezygnuję z założenia, że musi być smacznie! Dlatego sprzątanie lodówki to nie lada wyzwanie! 

Pieczarki zostały bo nie użyliśmy ich do pizzy, bułka znowu miała być namoczona do kotletów ale zamiast kotletów był zwykły bolognese to została. Nie doczekała się utarcia, zamoczona w mleku i jajku stała się pieczywem po francusku, a pieczarki doczekały się resztki śmietany, której nie zużyłam do szpinaku i tym sposobem zamiast do śmieci w super wersji trafiły do żołądka.


Nie jest to zbyt wyszukane jedzenie ale zgodne z zasadą, po co wyrzucać jak można gotować! A teraz nie ma co więcej pisać bo wydmy się same nie wbiegną….ale o tym jak już „się wbiegną” czyli po południu….

2 komentarze:

  1. wiedziałam, że jak tu wejdę to zrobię się strasznie głodna! Pycha! Zdjęcia są świetne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to smacznego:) bo przepis prosty a efekt murowany :)

      Usuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa