Razowe bułeczki z jajkiem sadzonym
Super razowo jajeczne śniadanie fot. D.Szymborska |
Czasem jest tak, że to co najprostsze smakuje najlepiej. Gorąca razowa
bułeczka (z tostera) i do tego usmażone w foremce jajko. Dwie takie „kanapki” i
jest siła na pół dnia.
Bułeczki razowe – super sprawa, choć sądząc po składzie produktu dużo w
nich chemii, na szczęście ta chemia smakuje dobrze. Jak jakieś pieczywo ma
długą datę ważności a nie jest czarnym, wileńskim chlebem to robię się
podejrzliwa. Z reguły jest to słuszne niedowierzanie w naturalność. Nie będę
tych bułeczek jeść codziennie tylko czasem więc można sobie na trochę
konserwantów pozwolić.
A jajka smażone w foremkach do ciasta to moim zdaniem hit! Niby smakują tak samo jak
zwykłe sadzone ale dzięki temu, że pasują czy to do bułeczki czy to do burgera
to przez ten doskonale okrągły wygląd smakują dużo lepiej. Wykorzystujemy w
kuchni dwie foremki do ciasta, takie metalowe. To z tych banalnych patentów na
fajne dania!
Miłego dnia wszystkim!
Komentarze
Prześlij komentarz