14 sierpnia 2014

Gołąbki z dorsza

Gołąbki z dorsza w Tawernie w Gdyni Orłowie fot. D.Szymborska


Zwierzę, ptak czy ryba? Była kiedyś taka zabawa. Tutaj wersja rybno latająca.

Tawerna w Gdyni Orłowie to miejsce przyjemne, oblegane i mocno zautomatyzowane. Kelner z komputerkiem wysyła od razu zamówienie do kuchni, potem czujnik wibruje i kelner wie, że zamówienie zrealizowane. Istny przemysł restauracyjno rybny.

Jadłam tam rok temu, było smacznie i zupełnie tak samo jak w tym roku (relacja tutaj). Ani zmian na gorsze ani na lepsze. Wino „domowe” przyzwoite i pijalne, jedzenie smaczne, tłum dalej kłębi wewnątrz restauracji i na tarasie. Część tarasu zadaszona część zupełnie otwarta na morze – tam można palić.


Myślę, że jak za rok przyjadę to będzie podobnie, nie spodziewam się zmian i mam cichą nadzieję, że jedzenie pozostanie smaczne! A widok z tarasu na morze cudowny i wliczony w cenę!


Gołąbki z dorszem serwowane były z ziemniakami z wody i gotowanymi na parze warzywami, do tego sos śmietanowo porowy.

3 komentarze:

  1. Rewelacyjny pomysł ... wyglądają świetnie !!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i są naprawdę smaczne:) można napisać... od lat :)

      Usuń
  2. O tak wyglądają świetnie. Aż mam na nie ochotę :)
    Pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa