16 października 2013

Krążki kalmarów z makaronem – proste danie – 15minut!

Kalmary z makaronem fot. D.Szymborska


Na szybko. Prawie w biegu. Choć jedzone normalnie przy stole. Bo czym innym jest pośpiech w kuchni czym innym spokojne przeżuwanie! Makaron z tych co to nie mogą się nie udać!

Składniki (dla 3 bardzo głodnych osób):
·      500g krążków z kalmarów,
·      oliwa,
·      masło,
·      sok z cytryny,
·      pietruszka,
·      sól morska,
·      makaron (300g),
·      parmezan do posypania.

Przygotowanie:

Jeżeli danie przygotowujemy z mrożonych krążków kalmarów to trzeba je rozmrozić. Następnie zaleć sokiem z cytryny. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą i masłem. Usmażyć. W tym czasie ugotować makaron. Pietruszkę posiekać. Kalmary wymieszać z ugotowanym makaronem. Posypać pietruszką i parmezanem.

Smacznego biegowego!!

2 komentarze:

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa