Krążki kalmarów z makaronem – proste danie – 15minut!
Kalmary z makaronem fot. D.Szymborska |
Na szybko. Prawie w biegu. Choć jedzone normalnie przy stole. Bo czym
innym jest pośpiech w kuchni czym innym spokojne przeżuwanie! Makaron z tych co
to nie mogą się nie udać!
Składniki (dla 3 bardzo głodnych osób):
·
500g krążków z kalmarów,
·
oliwa,
·
masło,
·
sok z cytryny,
·
pietruszka,
·
sól morska,
·
makaron (300g),
·
parmezan do posypania.
Przygotowanie:
Jeżeli danie przygotowujemy z mrożonych krążków kalmarów to trzeba je
rozmrozić. Następnie zaleć sokiem z cytryny. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z
oliwą i masłem. Usmażyć. W tym czasie ugotować makaron. Pietruszkę posiekać.
Kalmary wymieszać z ugotowanym makaronem. Posypać pietruszką i parmezanem.
Smacznego biegowego!!
FAJNY POMYSŁ, PROSTO SMACZNIE I APETYCZNIE!!!
OdpowiedzUsuńo, kalmary! to, co bardzo lubię ^^
OdpowiedzUsuń