TRYB JASNY/CIEMNY

Mango lassi – domowe wydanie

MANGO LASSI czyli napój na duchotę i burzową pogodę - hinduski przysmak fot. D.Szymborska
Burzowo, duszno i gorąco. Nie udało mi się popływać w Zegrzu bo były pioruny, za to jak mówi moja pani trener „robiłam prędkość” na zjeżdżalni w aquaparku. Też fajnie.

Potrzebuje orzeźwienia, a ostatnio hinduska kuchnia na topie. Mango lassi w wersji domowej smaczniejsze od niejednego restauracyjnego. I znów przepis kilkunastosekundowy! A o marynowaniu kalafiora to napiszę jutro…na razie napój.

Składniki (na 3 szklanki):

·      1 mango – obrane ze skórki i pokrojone,
·      1 szklanka jogurtu naturalnego,
·      1 łyżeczka cukru (cóż jak ma być taki hinduski smak, a mango nie jest tak dojrzałe jakbym chciała to bez cukru się nie obejdzie!),
·      ¼ łyżeczki kardamonu (sproszkowanego),
·      garść kostek lodu.

Przygotowanie:


Wszystko wrzucić do blendera, włączyć i po kilkunastu sekundach lassi gotowe i można je przelać do szklanek. Uwaga pianka jest jak najbardziej normalna i pyszna!

Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa