|
Światełka w kuchni fot. D.Szymborska |
Zacznę od whisky – nie ma jej zbyt wiele, jednak zmienia smak marmolady
zupełnie. O czym mowa? O mieszance hiszpańskich pomarańczy ze szkocką whisky.
Wszystko na słodko wytrawnie w małym słoiczku. Tym sposobem owsianka smakuje
zupełnie inaczej. Do tego światełka – nie do zjedzenia ale nacieszenia. Trzeba
sobie radzić z brakiem słońca. W tym roku zima jest szaro-bura. Słońca prawie
nie widuje. Wczoraj w lesie jak zaświeciło, to próbowałam sobie przypomnieć jak
to było w lecie. Te kilka miesięcy temu. Bardzo odległa przeszłość. Dziś znów
chmury na niebie. Dlatego moje lampki. Lekko kiczowate, jednak uroczo świecące!
Lepiej zacząć dzień dobrym śniadaniem i świecącą gwiazdką! Mam nadzieję, że to
będzie udany weekend. Jutro cały dzień na warsztatach gotowania! Oj będzie się
działo! Tym razem włoskie makarony i kluski! Doczekać się nie mogę!
|
Owsianka z marmoladą z whisky fot. D.Szymborska |
Taka alkoholizacja od rana? No no... ;)
OdpowiedzUsuńba!
UsuńUdanych warsztatów!! Czekam na relację... Jak ja się stęskniłam za gotowaniem... Weekend w szpitalu nie jest udanym weekendem:(
OdpowiedzUsuńoj zdecydowanie szpital nigdy nie jest fajnym miejscem:( mam nadzieję, że się dużo nauczę i chciałabym jakiś fajnych przepisów się nauczyć! pierwsza relacja już jutro:)
UsuńNo proszę, jak to się składa - wybieram się dziś na słodkościowe zakupy do M&S. Od kiedy kilkanaście lat temu wyprowadziłam się od Rodziców i wiodę samodzielny żywot, to ja Im kupuję na święta słodycze :).
OdpowiedzUsuń