TRYB JASNY/CIEMNY

Światełka i owsianka z whisky

Światełka w kuchni fot. D.Szymborska

Zacznę od whisky – nie ma jej zbyt wiele, jednak zmienia smak marmolady zupełnie. O czym mowa? O mieszance hiszpańskich pomarańczy ze szkocką whisky. Wszystko na słodko wytrawnie w małym słoiczku. Tym sposobem owsianka smakuje zupełnie inaczej. Do tego światełka – nie do zjedzenia ale nacieszenia. Trzeba sobie radzić z brakiem słońca. W tym roku zima jest szaro-bura. Słońca prawie nie widuje. Wczoraj w lesie jak zaświeciło, to próbowałam sobie przypomnieć jak to było w lecie. Te kilka miesięcy temu. Bardzo odległa przeszłość. Dziś znów chmury na niebie. Dlatego moje lampki. Lekko kiczowate, jednak uroczo świecące! Lepiej zacząć dzień dobrym śniadaniem i świecącą gwiazdką! Mam nadzieję, że to będzie udany weekend. Jutro cały dzień na warsztatach gotowania! Oj będzie się działo! Tym razem włoskie makarony i kluski! Doczekać się nie mogę!

Owsianka z marmoladą z whisky fot. D.Szymborska

Komentarze

  1. Taka alkoholizacja od rana? No no... ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Udanych warsztatów!! Czekam na relację... Jak ja się stęskniłam za gotowaniem... Weekend w szpitalu nie jest udanym weekendem:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj zdecydowanie szpital nigdy nie jest fajnym miejscem:( mam nadzieję, że się dużo nauczę i chciałabym jakiś fajnych przepisów się nauczyć! pierwsza relacja już jutro:)

      Usuń
  3. No proszę, jak to się składa - wybieram się dziś na słodkościowe zakupy do M&S. Od kiedy kilkanaście lat temu wyprowadziłam się od Rodziców i wiodę samodzielny żywot, to ja Im kupuję na święta słodycze :).

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa