Pudełko zamiast słoika
Mój dzisiejszy zestaw mocy fot. D.Szymborska |
Cały dzień biegania, niestety nie treningowego a zwyczajnego,
życiowego. Potrzebuję siły a nie zbędnych kalorii. Dlatego w pudełku makaron
ryżowy z kurczakiem, przyprawami i prażonym sezamem. Śliwka i woda z limonką.
Zalety pudełkowego jedzenia:
·
To ja je przygotowałam więc wiem,
co „trafiło” do pudełka,
·
Mogę wcześniej zważyć porcję – nie
przedobrzę z ilością nakładanego jedzenia (co ciekawe pudełka są bardzo
pojemne!),
·
Będzie smacznie (niesmacznego
jedzenia to bym a) nie jadła b) do pudełka tym bardziej nie pakowała)
Wady pudełkowego jedzenia:
·
Nie poznam nowych smaków, nie
znajdę nowego miejsca „na mieście”,
·
Pudełkowe jedzenie nie socjalizuje
najlepiej, słoik to jedno a pudłak to drugie…
Prosty rachunek – gdy zależy mi na pewnym jedzeniu, w ilościach przez
mnie określonych, o składzie zapewniającym mi siłę na trening….będę nosić
pudełko, butelkę bo śliwkę to pewnie najszybciej zjem…..
Są za i przeciw, to jasne.
OdpowiedzUsuńJeżeli juz to wolę słoik, bo w plastiku jakoś jedzenie się kisi...
nie mam dużych słoików, i trochę bym się bała, że potłukę swój obiad:)
UsuńTo może kup słoiczki mason jar i w nich rób?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://fit-healthylife.blogspot.com/