|
Blogerzy z szefową Jung&Becker |
Super. Doborowe blogowe towarzystwo, przemiła
pani szef kuchni. Nic tylko gotować. Do tego, żeby było jeszcze fajniej na
świeżym powietrzu. Tak, tak kuchenki stały na stołach w ogródku restauracji
Jung und Lecker. Dowodziła Oliwia. A my gotowaliśmy. Można było wybierać
potrawę, którą chce się przygotować. Jak łatwo się domyślić wybrałam makaron.
Wersja z botwinką i jagodami. Pycha! Żeby było trudniej Oliwia Bernady powiedziała
nazwy dań i potem znosiła składniki z restauracyjnej kuchni a my gotowaliśmy…
|
"Moja" botwinka z serkiem kozim fot. D.Szymborska |
Wkrótce będą przepisy z warsztatów, na razie
jestem bardzo najedzona i zadowolona z tego co się nauczyłam przygotowywać.
Nowe smaki, ciekawe połączenia. To kolejny warsztat z cyklu, który jeszcze nie
ma nazwy, jak dla mnie to „Gotowanie dla ambitnych blogerów” byłoby świetną
nazwą. Portal Wrząca Kuchnia i Królestwo Garów umawia się z kucharzami, takimi, którzy naprawdę
chcą czegoś nauczyć blogerów. A my pytamy, dopytujemy się a dlaczego, a po co…w
czasie takich warsztatów naprawdę można się dużo nauczyć.
Dawno nie gotowałam z szefem kuchni – kobietą. Oliwia jest ciepłą osobą, która
ma wizję swoich dań. Dziś było sezonowo, lekko, zaskakująco. Przepis na
czerwony makaron będzie jutro na blogu, bo jeszcze dziś wieczorem powtórzę to
czego nauczyłam się na warsztatach. Choć mam już taki mały pomysł co zmienić w
tym daniu, by u mnie w domu bardziej smakowało….
|
Wersja surowa fot. D.Szymborska |
|
Nasze śniadanie - bułeczki upieczone przez Oliwię fot. D.Szymborska |
|
Nasze ogródkowe stanowiska, zanim powstał na nich twórczy bałagan fot. D.Szymborska |
Komentarze
Prześlij komentarz