TRYB JASNY/CIEMNY

Mega różowa owsianka = sezonowo malinowo!

Już się bardziej różowo nie dało!!! fot. D.Szymborska

W 2012 Twój Styl napisał o moich owsiankach. To była nowość. Teraz owsiankowe szaleństwo trwa na całego. Muszę się przyznać, że w nim uczestniczę. Uwielbiam wymyślać różne kombinacje owsiankowo-śniadaniowe. Zmieniać dodatki, ba przywozić z wakacji „różne różności” żeby eksperymentować ze smakami (np. syrop palmowy z Wysp Kanaryjskich). Cieszę się, gdy wymyślę zupełnie nowe połączenia smakowe np. owsiankę na słono z awokado.

A dziś cukierkowo różowo. Jednak bez cukru, ba nawet bez mojego ulubionego masła orzechowego.

To owsianka zagęszczona rozgniecionym bananem. Cudownie różowa dzięki świeżym malinom, które gotowała od początku razem z płatkami i mlekiem. Na górę kilka dorzuciłam by było już ultra różowo!


I tak sobie odzyskuję siły i zmykam bo dużo dziś do zrobienia a na basenie było naprawdę męcząco. Dwustetki, ehh dwusetki…..

Dla początkujących miłośników owsianki przepis:

Składniki:

·   125ml wody/mleka sojowego/chudego mleka/mleka ryżowego (ja lubię tylko z mlekiem zwykłym),
·      ½ banana,
·      garść świeżych malin,
·      5 płaskich łyżek płatków owsianych.

Przygotowanie:

Do garnka wlać mleko lub wodę, dodać płatki, banana i maliny. Wszystko gotować na małym ogniu aż owsianka zrobi się gęsta. Często mieszać! Podawać posypane świeżymi malinami.

Pysznie, sezonowo i tak uroczo! fot. D.Szymborska



PYCHA!!

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa