Mega różowa owsianka = sezonowo malinowo!
Już się bardziej różowo nie dało!!! fot. D.Szymborska |
W 2012 Twój Styl napisał o moich owsiankach. To była nowość. Teraz
owsiankowe szaleństwo trwa na całego. Muszę się przyznać, że w nim uczestniczę.
Uwielbiam wymyślać różne kombinacje owsiankowo-śniadaniowe. Zmieniać dodatki,
ba przywozić z wakacji „różne różności” żeby eksperymentować ze smakami (np.
syrop palmowy z Wysp Kanaryjskich). Cieszę się, gdy wymyślę zupełnie nowe
połączenia smakowe np. owsiankę na słono z awokado.
A dziś cukierkowo różowo. Jednak bez cukru, ba nawet bez mojego
ulubionego masła orzechowego.
To owsianka zagęszczona rozgniecionym bananem. Cudownie różowa dzięki świeżym malinom, które gotowała od początku razem z płatkami i mlekiem. Na górę kilka dorzuciłam by było już ultra różowo!
I tak sobie odzyskuję siły i zmykam bo dużo dziś do zrobienia a na
basenie było naprawdę męcząco. Dwustetki, ehh dwusetki…..
Dla początkujących miłośników owsianki przepis:
Składniki:
· 125ml wody/mleka sojowego/chudego
mleka/mleka ryżowego (ja lubię tylko z mlekiem zwykłym),
·
½ banana,
·
garść świeżych malin,
·
5 płaskich łyżek płatków
owsianych.
Przygotowanie:
Do garnka wlać mleko lub wodę, dodać płatki, banana i maliny. Wszystko
gotować na małym ogniu aż owsianka zrobi się gęsta. Często mieszać! Podawać posypane
świeżymi malinami.
Pysznie, sezonowo i tak uroczo! fot. D.Szymborska |
PYCHA!!
Komentarze
Prześlij komentarz