Kolorowe pomidory i mozzarella - inaczej
Jest pysznie jest kolorowo! Pomysł z „Mąki i
wody” gdzie właśnie tam podają caprese. Wystarczy zamiast w plastry pokroić
mozzarellę w ćwiartki, do tego kolorowe pomidory i już! Może w smaku nie są aż
tak różne ale za to jak się super prezentują. Przecież jemy oczami więc jest
zwyczajnie smaczniej.
Przekuje sama siebie, i to z dobrym skutkiem,
że dieta może być fajna. Jem dużo więcej warzyw, pamiętam o obiedzie,
zmniejszyłam porcje makaronu. Powoli jestem coraz mniej głodna.
Co do chudnięcia to nie ma popadania w
paranoję ważenia i mierzenia codziennie. Zmierzyłam ostatniego sierpnia i
zmierzę ostatniego września. Ot co!
To co zamierzam jeszcze dopracować w mojej diecie to zmiana z przepisów
pięciominutowych na te bardziej zaawansowane. Owszem fasolka, omlet są fajne ale
mają to do siebie, że szybko się znudzą. Znudzenie jedzeniem nie wpływa dobrze
na dietę bo przyzwyczajenie, rutyna powoduje zwiększanie porcji….a ja zmierzam
w odwrotnym kierunku.
Składniki:
·
jedna kulka mozzarelli,
·
2 pomidory – jeden zielony, drugi
czerwony,
·
3 pomidorki koktajlowe,
·
sok z cytryny,
·
oliwa,
·
sól, pieprz – wszystko świeżo
mielone.
Komentarze
Prześlij komentarz