TRYB JASNY/CIEMNY

Lunch– sałaty, ocet balsamiczny, domowe grzanki i jajko

Sałaty, jajko, grzanki i ocet balsamiczny fot. D.Szymborska


Poniedziałek jest trudny. Nagle (jak co tydzień zupełnie niespodziewanie) zaczyna się tydzień. Owsianka na śniadanie była dobra, ale zgłodniałam. Dlatego wczesny lunch i zabieram się do roboty! Pogoda śliczna, taka fajnie jesienna. A sałata szybka do przygotowania, musiałam jedynie poczekać aż jajka się ugotują na twardo, za to w tym czasie zrobiłam sobie grzanki.

Składniki:
·      2 kromki chleba tostowego, pokrojone i zgrzankowane na patelni teflonowej,
·      1 jajko (0 oczywiście),
·      Ocet balsamiczny z Modeny z aromatem truskawek,
·      Mieszanka sałat: endywia friesse, endywia escarola, cykoria zuckerhut, cykoria radichio (Fit&Easy, Party),
·      Sól morska świeżo mielona.

Wyszło pysznie, do tego sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy i grejpfruta. Gdyby nie grzanki z chleba tostowego byłoby to doskonały dietetycznie lunch!

Komentarze

  1. Taki lunch to ja rozumiem. Pyszna salatka :)

    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jesteś Nigellą Lawson kuchni biegackiej :3

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj no fajne bardzo :) to jajeczko i ocet balsamiczny - najlepiej taki gestawy - hmmmm....

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa