|
Warsztaty z Gavinem Baxterem, na zdjęciu z koleżankami fot.Robert Magdziak dla Global Fish |
O
filetowaniu już pisałam,
jeden (z trzech) przepisów na tilapię już
jest na blogu. A teraz o samych warsztatach. Najpierw wycieczka do Boniek koło
Płońska. Nigdy nie byłam na farmie rybiej, fachowo nazywa się to akwakulturą.
Było ciekawie, niestety fotografowanie jest zabronione, więc tylko opowiem –
wielkie akwaria (w kształcie walca) a w nich pływające jak szalone czerwone i
brązowe ryby. Masę ryb. Wyglądały sympatycznie, w ramach atrakcji oprowadzający
wrzucił im trochę karmy. I nagle przypomniały mi się sceny jak z horrorów –
ryby wyskakiwały, kotłowały się. Prawie jak piranie! A to są wszystkożerne ryby
a nie jakieś drapieżniki. Ponieważ hodowla powstała zaledwie kilka miesięcy
temu oglądaliśmy ryby, które miały zaledwie 3 miesiące, ciekawa jestem jak
wygląda karmienie tych starszych! Jak już zwiedziliśmy akwakulturę (przywiozłam
sobie stroik ochronny, który idealnie nada się na jakiś zimniejszy bieg, ubiorę
go sobie i wyrzucę zaraz przed startem), to wróciliśmy do Warszawy na
gotowanie! I tu się zaczęło Gavin Baxter jest przemiłym Australijczykiem, na
szczęście tylko chwilami mówi jak Australijczyk, a jego angielski staje się
narzeczem Aborygenów. Warsztaty w SmArt Studio. Śliczne miejsce, na początku
wydawało mi się, że zamarznę bo było bardzo "rześko". Jednak gotowanie przynosi tyle
emocji, że było mi aż gorąco. Teraz czekam kiedy tilapia będzie w sklepach,
wcześniej będę testowała przepisy na innych rybach! Miło też było poznać innych
blogerów i blogerki. Wirtualny świat to jedno a wspólne gotowanie to... fajna
rzeczywistość. Do końca tygodnia napiszę o dwóch kolejnych przepisach
marokańskim i tureckim. A ja wracam do kuchni…. Tajszczyzna czy Chińszczyzna? Oto
jest pytanie! Choć bardziej o kolejność chodzi bo składniki mam na to i na to...
|
Warsztaty z Gavinem Baxterem fot.Robert Magdziak dla Global Fish |
|
Warsztaty z Gavinem Baxterem fot.Robert Magdziak dla Global Fish |
|
Warsztaty z Gavinem Baxterem fot.Robert Magdziak dla Global Fish |
|
Warsztaty z Gavinem Baxterem fot.Robert Magdziak dla Global Fish |
Dostałyśmy zaproszenie na te warsztaty, niestety musiałyśmy zrezygnować, termin nam nie odpowiadał. Teraz widzę, że jest czego żałować!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Tosia.
oj tym bardziej szkoda, ze znamy sie tylko z sieci...
Usuń