TRYB JASNY/CIEMNY

Serek Philadelphia z krewetkami i makaronem

Serek Philalephia z krewetkami i makaronem
Prawn and Olive Pasta fot. D.Szymbroska

Kolejny przepis z mojej ulubionej książki – Runner’s World Complete Guide To Nutrition. Jedna porcja zawiera 418kcal w tym: tłuszcz 34g, węglowodany 33g i białko 22g.
To prosty i szybki przepis. Bardzo ważne jest to by użyć świeżego makaronu inaczej danie nie będzie takie smaczne.
Składniki:
·      100g świeżego makaronu – tagliatelle,
·      łyżeczka oliwy,
·      200g krewetek (mrożone, starannie opłukane z glazury),
·      2 ząbki czosnku starannie posiekane,
·      2 łyżki pokrojonych czarnych oliwek,
·      opakowanie Philadelphia Light,
·      posiekana natka pietruszki (najlepiej taka z doniczki, ważne by listki były drobne),
·      pieprz.

Przygotowanie:
Wstawić wodę do gotowania makaronu (osolić oczywiście). Na oliwie podsmażyć czosnek, dodać krewetki, sól i pieprz. Po kilku minutach dodać serek Philaldephia i oliwki. Dolać odrobiny wody z gotowania makaronu by sos nie był zbyt gęsty. Odcedzić makaron, w dużym garnku wymieszać makaron z sosem. Nałożyć na talerze i posypać pietruszką i jak ktoś lubi startym parmezanem. Smacznego biegowego!

Pyszny TRAINING FOOD fot. D.Szymborska

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa