Serek Philadelphia z krewetkami i makaronem
Serek Philalephia z krewetkami i makaronem Prawn and Olive Pasta fot. D.Szymbroska |
Kolejny przepis z mojej ulubionej książki – Runner’s World Complete
Guide To Nutrition. Jedna porcja zawiera 418kcal w tym: tłuszcz 34g,
węglowodany 33g i białko 22g.
To prosty i szybki przepis. Bardzo ważne jest to by użyć świeżego makaronu
inaczej danie nie będzie takie smaczne.
Składniki:
·
100g świeżego makaronu –
tagliatelle,
·
łyżeczka oliwy,
·
200g krewetek (mrożone, starannie
opłukane z glazury),
·
2 ząbki czosnku starannie
posiekane,
·
2 łyżki pokrojonych czarnych
oliwek,
·
opakowanie Philadelphia Light,
·
posiekana natka pietruszki
(najlepiej taka z doniczki, ważne by listki były drobne),
·
pieprz.
Przygotowanie:
Wstawić wodę do gotowania makaronu (osolić oczywiście). Na oliwie
podsmażyć czosnek, dodać krewetki, sól i pieprz. Po kilku minutach dodać serek
Philaldephia i oliwki. Dolać odrobiny wody z gotowania makaronu by sos nie był
zbyt gęsty. Odcedzić makaron, w dużym garnku wymieszać makaron z sosem. Nałożyć
na talerze i posypać pietruszką i jak ktoś lubi startym parmezanem. Smacznego
biegowego!
Pyszny TRAINING FOOD fot. D.Szymborska |
Komentarze
Prześlij komentarz