11 marca 2013

Świderki z porami i śmietaną

Świderki z porami fot. D.Szymborska


U nas dalej króluje świeży makaron. Tym razem popularne świderki. Żadnych eksperymentów, sprawdzony przepis. Robię go bardzo często, z kilku powodów. Nie ma problemów z kupieniem składników, po drugie teraz są w sprzedaży śliczne młode pory, po trzecie sos “robi się sam” i nie wymaga poświęcania mu zbyt dużej uwagi. Czyli idealny makaron w czasie zabieganego tygodnia!  Tym razem w połączeniu ze świeżym makaronem Ciao Bella smakował wybornie. Przepis znajdziecie TUTAJ, jak widać ten sos pasuje do różnych rodzajów makaronu. Polecam, nie ma możliwości żeby się nie udał, dodatkowo się nie nudzi, bo za każdym razem smakuje trochę inaczej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa