TRYB JASNY/CIEMNY

Świderki z porami i śmietaną

Świderki z porami fot. D.Szymborska


U nas dalej króluje świeży makaron. Tym razem popularne świderki. Żadnych eksperymentów, sprawdzony przepis. Robię go bardzo często, z kilku powodów. Nie ma problemów z kupieniem składników, po drugie teraz są w sprzedaży śliczne młode pory, po trzecie sos “robi się sam” i nie wymaga poświęcania mu zbyt dużej uwagi. Czyli idealny makaron w czasie zabieganego tygodnia!  Tym razem w połączeniu ze świeżym makaronem Ciao Bella smakował wybornie. Przepis znajdziecie TUTAJ, jak widać ten sos pasuje do różnych rodzajów makaronu. Polecam, nie ma możliwości żeby się nie udał, dodatkowo się nie nudzi, bo za każdym razem smakuje trochę inaczej.

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa