Tarka Dhal z makaronem jajecznym
Zupa na tą zimę wiosną fot. D.Szymborska |
Zima, to trzeba do zup wrócić. Dziś Tarka Dhal czyli zupa z: cebuli,
pomidorów, czerwonej papryki, brązowej fasoli, ziemniaków z makaronem. Makaron
dodałam dlatego, że zwyczajnie w świecie byłam bardzo głodna. Warto poczekać 6
minut i ugotować sobie coś co się nazywa Krajanka a jest pysznym jajecznym
makaronem. Idealnym do zupy bo w kawałeczkach – nie trzeba się męczyć w czasie
jedzenia.
Jedna miseczka a człowiek najedzony i rozgrzany. Jak doczytałam na
opakowaniu makaronu Krajanka Czaniecki Makaron to w składzie jest też kukurma
co jak najbardziej pasowało do mojej zupy.
Smacznego biegowego wszystkim po tych zimowych
treningach życzę!
Komentarze
Prześlij komentarz