13 marca 2013

Tarka Dhal z makaronem jajecznym

Zupa na tą zimę wiosną fot. D.Szymborska

Zima, to trzeba do zup wrócić. Dziś Tarka Dhal czyli zupa z: cebuli, pomidorów, czerwonej papryki, brązowej fasoli, ziemniaków z makaronem. Makaron dodałam dlatego, że zwyczajnie w świecie byłam bardzo głodna. Warto poczekać 6 minut i ugotować sobie coś co się nazywa Krajanka a jest pysznym jajecznym makaronem. Idealnym do zupy bo w kawałeczkach – nie trzeba się męczyć w czasie jedzenia. 
Jedna miseczka a człowiek najedzony i rozgrzany. Jak doczytałam na opakowaniu makaronu Krajanka Czaniecki Makaron to w składzie jest też kukurma co jak najbardziej pasowało do mojej zupy.  
Smacznego biegowego wszystkim po tych zimowych treningach życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa