18 lipca 2013

Omlet z groszkiem – tak po prostu pysznie

Omlet z groszkiem fot. D.Szymborska


Omlety – moja miłość. Obok owsianki to drugie ulubione śniadanie. Cudowny smak omletu tkwi nie tylko w dobrej jakości składnikach ale też w patelni! Serio! Moja patelnia rdzewieje, trzeba o nią dbać. Jednak warto. Omlet z groszkiem – banalna sprawa ale dzięki temu, że omlet „dochodzi” w piekarniku jest cudownie dopieczony zarówno od dołu (normalnie na kuchence) jak i od góry – w piekarniku. Jakie to proste! Do tego ważne jest to jak podajemy omlet. MUSI być złożony na pół, to wytłumaczył mi kucharz z Sheratona – dzięki temu nie stygnie tak szybko. A groszek, normalnie dodawałam taki z puszki, a tym razem był mrożony i wcale nie puścił wody i smakował wybornie. Smacznego biegowego! I trochę się martwię o nogę bo w sobotę treningowo biegnę półmaraton nad Świdrem i wygląda na to, że może to być bolesny trening… 

4 komentarze:

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa