28 lipca 2013

Domowa mrożona herbata – sprawdzony przepis na upały

Mrożona herbata fot. D.Szymborska

Coś ciepło się zrobiło. Dlatego zanim coś zjem (jeszcze nie wiem co) to domowa mrożona herbata. Proste, pyszne i jak pomyślę ile kosztuje ice tea „na mieście” to tym bardziej się cieszę, że kolejny dzbanek za chwilę schowam do lodówki.

Składniki:

·      1l wrzątku,
·      3 torebki herbaty ekspresowej (nasz ulubiony smak),
·      2cm kawałek cukru palmowego,
·      lód wrzucony przed podaniem.

Przygotowanie:

Wrzątkiem zalać herbatę i cukier palmowy. Poczekać aż herbata trochę ostygnie, wyciągnąć torebki. Włożyć dzbanek do lodówki na kilka godzin, podawać z kostkami lodu (uwielbiam wynalazek kupowania lodu w sklepie!).

2 komentarze:

  1. Narobiłaś mi takiego apetytu, że idę zrobić swoją :) tylko bez tego cukru palmowego, bo w moim mieście chyba się go nie znajdzie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ten cukier palmowy to super sprawa, warto go kupić na zapas:)

      Usuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa