Domowa mrożona herbata – sprawdzony przepis na upały
Mrożona herbata fot. D.Szymborska |
Coś ciepło się zrobiło. Dlatego zanim coś zjem (jeszcze nie wiem co) to
domowa mrożona herbata. Proste, pyszne i jak pomyślę ile kosztuje ice tea „na
mieście” to tym bardziej się cieszę, że kolejny dzbanek za chwilę schowam do
lodówki.
Składniki:
·
1l wrzątku,
·
3 torebki herbaty ekspresowej
(nasz ulubiony smak),
·
2cm kawałek cukru palmowego,
·
lód wrzucony przed podaniem.
Przygotowanie:
Wrzątkiem zalać herbatę i cukier palmowy. Poczekać aż herbata trochę
ostygnie, wyciągnąć torebki. Włożyć dzbanek do lodówki na kilka godzin, podawać
z kostkami lodu (uwielbiam wynalazek kupowania lodu w sklepie!).
Narobiłaś mi takiego apetytu, że idę zrobić swoją :) tylko bez tego cukru palmowego, bo w moim mieście chyba się go nie znajdzie :)
OdpowiedzUsuńten cukier palmowy to super sprawa, warto go kupić na zapas:)
Usuń