"Mąka i woda" - dalej smacznie!!!
Pizza z sardelami bez mozzarelli fot. D.Szymborska |
Da się też bez rezerwacji. Tylko trzeba się „wstrzelić” w dobrą
godzinę. Udało się. Do pizzy piwo bezalkoholowe. Gorąco. Prawie jak we
Włoszech. Prosty niedzielny obiad. Ostatnio przepadam za anchois. Inaczej
sardelami europejskimi. Pyszne, słone i aromatyczne. Dodaje je do sosu
pomidorowego w domu, dziś były na pizzie a już mam przepis jak połączyć je z
mięsem z kurczaka!
Pizza pyszna. Moc pieca imponuje. Pieczenie pizzy to włożenie i
wyciągnięcie – po kilkudziesięciu sekundach pizza jest gotowa! Atmosfera w Mące
i wodzie dalej świetna. Kucharze mili, jedzenie smaczne.
Czasem fajnie tak zjeść pyszną pizzę! W ten upał nie miałabym ochoty by
w kuchni piekarnik nas jeszcze dodatkowo dogrzewał….
W stosunku do sierpnia 2013 w menu dużo zmian….na dobre! A opis
wcześniejszej wizyty TUTAJ.
Komentarze
Prześlij komentarz