25 maja 2014

"Mąka i woda" - dalej smacznie!!!

Pizza z sardelami bez mozzarelli fot. D.Szymborska
Da się też bez rezerwacji. Tylko trzeba się „wstrzelić” w dobrą godzinę. Udało się. Do pizzy piwo bezalkoholowe. Gorąco. Prawie jak we Włoszech. Prosty niedzielny obiad. Ostatnio przepadam za anchois. Inaczej sardelami europejskimi. Pyszne, słone i aromatyczne. Dodaje je do sosu pomidorowego w domu, dziś były na pizzie a już mam przepis jak połączyć je z mięsem z kurczaka!

Pizza pyszna. Moc pieca imponuje. Pieczenie pizzy to włożenie i wyciągnięcie – po kilkudziesięciu sekundach pizza jest gotowa! Atmosfera w Mące i wodzie dalej świetna. Kucharze mili, jedzenie smaczne.

Czasem fajnie tak zjeść pyszną pizzę! W ten upał nie miałabym ochoty by w kuchni piekarnik nas jeszcze dodatkowo dogrzewał….


W stosunku do sierpnia 2013 w menu dużo zmian….na dobre! A opis wcześniejszej wizyty TUTAJ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa