TRYB JASNY/CIEMNY

Kompot rabarbarowy – sprawdzony przepis


Kompot fot. D.Szymborska
Po pierwsze trudno o coś prostszego, coś co nie może się nie udać. Kompot. Cały „myk” polega na tym by nie używać zwykłego cukru tylko palmowego. Po drugie kompotu NIGDY nie można pić na ciepło musi być dobrze schłodzony. Po trzecie, smak sami regulujemy. Kompot gotuje się do czasu uzyskania smaku, który nas satysfakcjonuje.

Składniki:

·      8 rabarbarów,
·      cukier palmowy,
·      woda.

Przygotowanie:

Rabarbar obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Zostawić kilka końców rabarbaru do dekoracji szklanek. Wrzucić do wody, dodać cukru palmowego (jeden krążek na 4l wody, by uzyskać średnio słodki kompot). Gotować. Schłodzić. Podawać z kawałeczkiem rabarbaru. Smacznego!

Kompot fot. D.Szymborska





Komentarze

  1. ja uzywam cukru trzcinowego, ale wtedy kolor jest brzydki. palmowy, musze sprobowac kiedys. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. klasyka:)
    Pozdrawiam i dziękuję za udział w rabarbarowej akcji:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa